Garancia, jótállás

Elállási jog

Egyedi alapanyagból készült, egyedi termék esetén a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése alapján a 14 napos elállás a fogyasztó részéről nem érvényesíthető. Ezért egy olyan egyedi alapanyagból készült, a fogyasztó igényei szerint egyedi termék esetében, amely kifejezetten az adott fogyasztó számára készült, az elállási jog nem érvényesíthető. Ezért fontos, hogy az ilyen termékek megrendelése előtt a fogyasztó gondosan tájékozódjon az adott termékkel kapcsolatban, és fontolja meg, hogy megfelel-e az igényeinek.

Garancia

Ékszereink és emléktárgyaink mind kimagasló minőségű termékek, de még így is előfordulhatnak problémák és meghibásodások.
Ha problémád merülne fel bármilyen nálunk készíttetett Terméket illetően, kérjük írásos formában lépj kapcsolatba velünk, készséggel állunk a rendelkezésedre és segíteni fogunk a probléma megoldásában.

A Megrendelő az általa észrevett mennyiségi vagy minőségi hibát az átvételtől számított 8 napon belül a szállító felé írásban jelezheti. Jogos reklamáció esetén eladó köteles a hiányt pótolni (mennyiségi hiba esetén), vagy a hibás árut annak visszaküldésének ellenében kicserélni. Az Eladó minden olyan hibát, mely bizonyíthatóan a Termék gyártásából eredeztethető, időkorlát nélküli garancia keretében kijavít, vagy az árut kicseréli.

Szállító nem köteles az árut térítésmentesen pótolni vagy cserélni, amennyiben a keletkezett hibát a megrendelő szándékosan vagy súlyos gondatlanságból okozta. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy semmilyen felelősséget nem vállalunk arra az estre, ha a megrendelő hibás adatokat, képet ad meg és hagy jóvá megrendelése során. Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból eredendő hibákért sem.

Jótállás

Az általunk készített termékekre 2 év jótállást vállalunk.

A jótállásra kötelezett mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett, így például ha:
– a hiba nem rendeltetésszerű használatból adódik, úgy mint szakszerűtlen tárolás, leejtés, rongálás vagy a fogyasztó hibájából bekövetkezett törés, durva vagy gondatlan kezelés következménye,
– a hibát a honlapon elérhető kezelési útmutató (Memory Design – hogyan tisztítsd és tárold az ékszereidet) figyelmen kívül hagyása okozta,
– a hibát illetéktelen átalakítás, beavatkozás, nem hivatalos szerviz által végzett szakszerűtlen javítás vagy beállítás okozta,
– a hiba a normális használatból eredő természetes elhasználódásra, vagy kopásra vezethető vissza

A kötelező jótállás időtartama (a Kormányrendeletnek megfelelően) egy év.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik. Azonban amennyiben a fogyasztó a szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatosan nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, csere garancia igénybevétele esetén, úgy az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni