Felhasználási feltételek

Általános rész

A jelen szerződési feltételek (a továbbiakban: „Feltételek”) tartalmazzák a memorydesign.hu (a továbbiakban: „Honlap”) használatának feltételeit, valamint a Honlapon keresztül történő vásárlás, megrendelés, illetve szolgáltatások igénybevétele során irányadó szabályokat. A Honlap látogatásával, használatával, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások igénybevételével, Ön külön regisztráció nélkül elfogadja jelen Felhasználási Feltételeket.

A weboldal teljes körű szolgáltatásai regisztráció ellenében vehetők igénybe. A regisztrálással a Felhasználó elfogadja az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) és az Adatvédelmi Nyilatkozat dokumentumban foglaltakat.

A weboldal kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között és harmadik személyek jogainak sérelme nélkül használható.

 

Copyright, Szerzői jogok

Minden, a memorydesign.hu weboldalon megjelenő információ az Üzemeltető tulajdonát képezi, és arra minden jogot fenntart. Minden felhasználás és reprodukálás írásos engedélyhez kötött.

A memorydesign.hu domain az Üzemeltető javára bejegyzett domain név. A „Memory Design” védjegy jogosultja az Üzemeltető. Ezen név – ideértve a hozzá megtévesztésig hasonló neveket illetve kifejezéseket is – használata a weboldal nevére történő hivatkozás kivételével csak az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Felhasználóink kijelentik, hogy nem használnak semmilyen „szkriptet” (Script), robotot (Bot) vagy spider-t (Spider), hogy nyomonkövessék, és/vagy lemásolják a honlapot előzetes írásbeli engedély nélkül, ugyanígy a honlap nyomon követése, és/vagy lemásolása, illetve az ezen célt szolgáló programok, segédeszközök használata előzetes írásbeli engedély hiányában tilos.

Vendégkönyv, vélemények

A weboldal látogatói lehetőséget kapnak az Üzenőfalon véleményük megosztására és az egyes termékek értékelésére. Ezek az értékelések segíthetnek azoknak, akik használni kívánják a termékeket, ugyanakkor nem garantálnak semmilyen teljesítményt egyik termékről sem. Véleménye kinyilvánításával a Felhasználó nyilatkozik, hogy nem próbálja manipulálni és aláásni a termékek értékelését.

A vélemény szerzője elfogadja, hogy megjelenített termékekről beküldött vélemények nyilvánosságra hozatala az Üzemeltető mérlegelésének tárgya, közvetlen véleménynyilvánításra lehetőség nincsen. A vélemény szerzője a vélemény elküldésével az Üzemeltetőre ruházza a véleménnyel kapcsolatban fennálló minden jogát.

Nem kerülnek megjelenítésre, illetve haladéktalanul törlésre kerülnek azok a vélemények, melyek a terméktől eltérnek, sértőek, szabálysértést vagy bűncselekményt valósítanak meg, jogszabályt vagy más jogát illetve törvényes érdekét sérti.

Az Üzemeltető a megjelent véleményeket, hozzászólásokat nem teszi magáévá.

Termékek és szolgáltatások

A Honlapon található információk, termékek és szolgáltatások nem minősülnek ajánlattételnek. A Honlap üzemeltetője (a továbbiakban: „Szolgáltató”) fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa a Honlapon található információkat, termékeket vagy szolgáltatásokat. A Honlapon megjelenített képek csak illusztrációként szolgálnak, és eltérhetnek a valóságos terméktől.

Árak és fizetési feltételek

A Honlapon feltüntetett árak bruttó árak, és tartalmazzák az ÁFA-t. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor megváltoztassa az árakat, de a módosítások nem érintik azokat az árakat, amelyeket a Felhasználó a rendelés elküldése előtt láthatott.

Szállítási és fizetési feltételek

Eladó semmilyen felelősséget nem vállal a szállítási határidőkre vonatkozóan (csak az áru feladásának időpontját tudjuk garantálni), kivéve, ha a szállítási határidőt külön megállapodás szabályozza.

a.) Személyes átvétel

A webshopban megrendelt termékeket személyes átvételére jelenleg még nincs lehetőség. Az egyéb átvételi alternatívákról a kapcsolatfelvételi űrlapon tudsz érdeklődni!

b.) Házhoz szállítás

A termékeket házhoz szállítással rendelheted meg. A futárköltség minden esetben a Magyarországra leadott megrendelésekre vonatkozik. A házhoz szállítást a Magyar Posta, mint megbízott szállító végzi. Az Eladó semmilyen felelősséget nem vállal a termékek esetleges késedelmes kézbesítése, illetve az áruk szállításával kapcsolatos egyéb körülmények miatt. A Megrendelő a Magyar Posta által nyújtott szállítási szolgáltatásokat veszi igénybe, és elfogadja a Magyar Posta általános szerződési feltételeit.

A szállításról további információkat a Magyar Posta weblapján (https://www.posta.hu/) érhet el.

Magyar Posta házhoz szállítása esetén 1700 Ft/csomag (bruttó)

A csomagok kézbesítése munkanapokon 8-17 óra közötti időszakban történik. Kérünk, hogy rendeléskor olyan kiszállítási címet és telefonszámot adj meg, melyeken 8-17 óra között elérhetünk.

A Magyar Posta küldemények követésére az alábbi oldalon van lehetőség:
https://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes

A csomagszám megadását követően látható lesz a csomag aktuális státusza illetve hogy a kiszállítás folyamatában merre tart.

c.) Fizetési módok

– Előreutalásos vásárláskor a megrendelt termékeket csak azután postázzuk, miután a megrendelés összege beérkezett az OTP Banknál vezetett 11773470-00986496 számú bankszámlára.

– Bankkártyás fizetés esetén a pénztárból átirányítunk az OTP bank biztonságos oldalára, ahol a szükséges adatok megadása után történik meg a fizetés.

– Utánvétes fizetésre egyedi termék rendelése esetén nincs lehetőség!

Minden 30.000 Ft feletti megrendelésnél a kiszállítás ingyenes!

A csomagokat a megrendeléstől – illetve előreutalásos és bankkártyás fizetés esetén a számla ellenértékének beérkezésétől – számított 1-2 munkanapon belül elkezdjük feldolgozni és elkészíteni.

Az egyedi Termék elkészülési ideje minimum 1 hét, maximum 5 hét. Expressz elkészítésre bizonyos termékek esetén nincs lehetőség, illetve bizonyos termékek esetén felár ellenében kérhető. A szállítás a Termék elkészülését követő 2-3 munkanapon belül történik.

Garancia, jótállás

Egyedi alapanyagból készült, egyedi termék esetén a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése alapján a 14 napos elállás a fogyasztó részéről nem érvényesíthető. Ezért egy olyan egyedi alapanyagból készült, a fogyasztó igényei szerint egyedi termék esetében, amely kifejezetten az adott fogyasztó számára készült, az elállási jog nem érvényesíthető. Ezért fontos, hogy az ilyen termékek megrendelése előtt a fogyasztó gondosan tájékozódjon az adott termékkel kapcsolatban, és fontolja meg, hogy megfelel-e az igényeinek.

Ékszereink és emléktárgyaink mind kimagasló minőségű termékek, de még így is előfordulhatnak problémák és meghibásodások.
Ha problémád merülne fel bármilyen nálunk készíttetett Terméket illetően, kérjük írásos formában lépj kapcsolatba velünk, készséggel állunk a rendelkezésedre és segíteni fogunk a probléma megoldásában.

A Megrendelő az általa észrevett mennyiségi vagy minőségi hibát az átvételtől számított 8 napon belül a szállító felé írásban jelezheti. Jogos reklamáció esetén eladó köteles a hiányt pótolni (mennyiségi hiba esetén), vagy a hibás árut annak visszaküldésének ellenében kicserélni. Az Eladó minden olyan hibát, mely bizonyíthatóan a Termék gyártásából eredeztethető, időkorlát nélküli garancia keretében kijavít, vagy az árut kicseréli.

Szállító nem köteles az árut térítésmentesen pótolni vagy cserélni, amennyiben a keletkezett hibát a megrendelő szándékosan vagy súlyos gondatlanságból okozta. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy semmilyen felelősséget nem vállalunk arra az estre, ha a megrendelő hibás adatokat, képet ad meg és hagy jóvá megrendelése során. Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból eredendő hibákért sem

Az általunk készített termékekre 1 év jótállást vállalunk.

A jótállásra kötelezett mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a termék fogyasztó részére való átadását követően keletkezett, így például ha:
– a hiba nem rendeltetésszerű használatból adódik, úgy mint szakszerűtlen tárolás, leejtés, rongálás vagy a fogyasztó hibájából bekövetkezett törés, durva vagy gondatlan kezelés következménye,
– a hibát a honlapon elérhető kezelési útmutató (Memory Design – hogyan tisztítsd és tárold az ékszereidet) figyelmen kívül hagyása okozta,
– a hibát illetéktelen átalakítás, beavatkozás, nem hivatalos szerviz által végzett szakszerűtlen javítás vagy beállítás okozta,
– a hiba a normális használatból eredő természetes elhasználódásra, vagy kopásra vezethető vissza

A kötelező jótállás időtartama (a Kormányrendeletnek megfelelően) egy év.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik. Azonban amennyiben a fogyasztó a szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatosan nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, csere garancia igénybevétele esetén, úgy az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni.

Vegyes rendelkezések, alkalmazandó jog

Az Üzemeltető a weboldalt a magyar jogszabályok szerint üzemelteti. A honlapot mindenki saját felelősségére használja.

Jelen Felhasználási Feltételek valamely rendelkezésének érvénytelensége, vagy hatálytalansága a többi rendelkezés érvényességét, vagy hatályát nem érinti.

Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot a jelen feltételek külön értesítés és indoklás nélküli, akár visszamenőleges hatályú megváltoztatására is, a Felhasználók az ilyen jellegű módosításokat elfogadják. A Felhasználó felelőssége, hogy a Felhasználási Feltételek változásait figyelemmel kísérje, a honlap módosítást követő használata a módosított feltételek elfogadását jelenti.

Az Üzemeltető nem garantálja a weboldal folyamatos, megszakítás nélküli működését, vagy az ahhoz történő biztonságos hozzáférést, de mindent megtesz érte.